Co děláme špatně při čištění a odličování a ani o tom nevíme

Myslíme si, že čištění a odlíčení pleti je to nejbanálnější v péči o pleť

OMYL je to základ, který když děláte špatně, ničím to pak už nedoženete a na pleti je to vidět

Narovinu, pokud nebudete mít zvládnuté správné odličování a čištění pleti, nemůžete dosáhnout těch výsledků v péči o pleť, jakých byste mohla. Myslíte si, že přeci jde hlavně o to, dostat z pleti make-up a nečistoty a máte to hotové? Velký omyl. Věnujte 5 minut tomuto článku, možná budete překvapené a najdete v něm odpovědi a vysvětlení, proč nejste spokojená se svou pleti ...

Problémy mohou být tyto:

Čistíte MÁLO

Pokud nečistíte svou pleť dostatečně, je na ni nános nečistot, odumřelých kožních buněk, póry jsou zanesené. Výsledkem je hrubší nečistá pleť, která vypadá unaveně a starší, než by měla. Objevují se pupínky a rozšířené tmavé póry.

Co je málo? Obecně to může být méně, než tato kombinace 2x denně + 1x týdně peeling + 1x týdně maska.

Čistíte MOC

Snažíte se mít svou pleť krásně vyčištěnou, ale ona reaguje podrážděním a začervenáním. Je často dehydratovaná nebo suchá a nevypadá zdravě. Snadno se tvoří vrásky a ztrácí se pružnost pleti.

Co je moc? Obecně to může být více než tato kombinace 2x denně + více jak 2x týdně peeling + více jak 2x týdně maska.

Čistíte NEVHODNÝMI PRODUKTY

O svou pleť se snažíte starat dobře a pravidelně. Ani málo ani moc. Přesto podle toho vaše pleť nevypadá. Po čištění je podrážděná, vysušená, pne nebo pálí. Nebo se naopak příliš mastí. 

Co jsou nevhodné produkty? Micelární vody, většina drogérkových čističů jako pěn, gelů, produktů s obsahem alkoholu. Peelingy s příliš silnými nebo nevhodně zvolenými kyselinami nebo moc hrubými exfoliačními částečkami. 

A TEĎ SPRÁVNĚ:

ČÍM SPRÁVNĚ ČISTIT PLEŤ 

OCM - čištění a odličování pleti pomocí oleje nebo olejových balzámů 

Je tou nejlepší, nejšetrnější a nejúčinnější čistící metodou. Je vhodné pro JAKÝKOLIV typ pleti. Včetně té mastné. Opravdu! Tento způsob nenarušuje přirozené procesy a prostředí pleti. Protože olejový produkt obecně je pleti přirozený, nemá potřebu se mu bránit a reagovat např. zvýšenou mazotvornou, zčervenáním, citlivostí a pod.  

Pozor! Je potřeba ale volit oleje, mix olejů a balzámy, které jsou vhodné pro váš typ pleti. Nejsou komedogenní a jsou čisté a kvalitní. Jsou to např. tyto:  hroznový, jojobový olej, nimbový, rakytníkový, arganový, konopný šípkový, ricinový. 

Jaké čistící a odličovací produkty vám můžeme nabídnout?

NAŠE TIPY (co máme vyzkoušené my a sedí nám)

Evergetikon Odličovací olej s heřmánkem

Ranní rutina

Ráno na sebe nemáme většinou tolik času jako večer. Pospícháme do práce, školy a za povinnostmi.

Pokud nemáte pleť, která vyžaduje pouze čištění pomocí OCM metody, můžete to ráno zvládnou s pomocí přírodních čistících emulzí nebo mýdel. Ranní čištění je ale také velice důležité, abyste dosáhla chtěného výsledku. Proč? Přes noc se pleť pročistila, vyloučila toxíny a odpadní látky, trochu se zapotila a neabsorbovala veškeré produkty, které jsme na ni večer nanesly. Takže je jasné, že je potřeba toto z ní odstranit, aby byla čistá a připravená na pěstící produkty, které na ni ráno používáte. A věřte, že voda NESTAČÍ. Použijte tedy buď stejný produkt a postup jako večer (OCM) nebo některý z “rychlo čističů” a následně květovou, pleťovou vodu nebo tonikum. 

Jaké "rychlo" produkty vám můžeme na ranní čištění pleti nabídnout?

NAŠE TIPY (co máme vyzkoušené my a sedí nám)

Evergetikon Čistící hydratační emulze s Rakytníkem a Aloe

Evergetikon Přírodní mýdlo pro tělo i pleť s růžovým jílem

 

Šikovní pomocníci v čištění pleti

Mořské houbičky Obsahují vysoký podíl minerálů, solí a jódu, které prospívají i problematické pokožce. Zajistí jemnou exfoliaci a prokrvení pokožky. V mořských houbách se nedrží ani bakterie ani plísně. Jsou biologicky rozložitelné a bez toxinů. Pokud tedy trpíte na akné a ráda používáte houbičky nebo kartáčky, je pro vás mořská houba tou nejlepší volbou.